BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

21.12.2021 224

Beslenme Dostu Okul Programı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde uygulanmaya başlamıştır. Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. Beslenme Dostu Okul Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Beslenme Dostu okul programına okullar gönüllü olarak katılmaktadır. Biz de okulumuzda bu projeyi uygulamaktayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personel olarak sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığı artırarak okul sağlımızı en üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz.

21-12-202121-12-2021